Представят творчеството на асеновградски писател за 70-годишния му юбилей

Творчеството на Никола Филипов ще бъде представено пред пловдивчани по повод 70-годишния му юбилей

В Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив, днес (21 май) от 17:30 часа ще бъде представено творчеството на асеновградчанинът Никола Филипов.

Роден в Асеновград Филипов пише още от младежка възраст.

Той има над 600 журналистически материала в около 30 наши и чуждестранни вестници и списания. Автор е на десет различни по жанр и тематика книги: „Воден през вековете“, „Пленена душа“, „Как да икономисаме 30 процента електроенергия“, „Воденски манастир Св.Кирик“ и др. Книгата му „Що е то Лондон и що прави нашенецът там“ е претърпяла три издания. Негови произведения са издавани и превеждани на български, руски, аглийски, гръцки, турски и др. езици. Награждаван е в редица литературни конкурси. Член е на Съюза на независимите писатели в България, на Международния съюз на писателите и журналистите и на Българската генеалогична федерация „Родознание“.

През 2010 г. претърпява в Лондон тежка катастрофа, в която едва оцелява. С много воля и упоритост успява да се възстанови.

Новата му книга, наскоро издадена в Англия е с показателното заглавие „Защо Брекзит ли? Ето защо!“ Под печат е и книгата „Не сади лозе големо“, съдържаща разкази, фейлетони, пътеписи и др.

За Никола Филипов на 21 май ще говори акд. Марин Кадиев.

Подобни статии

Top