Представят „Великият укротител“ на пловдичани

Пловдив се нарежда в календара на световноизвестния гръцки артист още преди Дрезден, Антверпен, Монреал и Биеналето на танца в Лион.

Световноизвестният гръцки хореограф Димитрис Папайоану идва в Пловдив само два дни преди първото гостуване на най-новия му спектакъл „Великият укротител“ в България. Знференцияа представлението той ще разкаже на специална пресконференция.  В нея ще участват още Асен Асенов, директор на фондация „ЕДНО за Култура и Изкуства“ и Светлана Куюмджиева, артистичен директор на фондация „Пловдив 2019“.

“Великият укротител“ е безспорно най-коментираното и очаквано представление на тазгодишното издание на фестивала за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK и идва у нас преди британската, американската и австралийската си премиери.

Пловдив се нарежда в календара на световноизвестния гръцки артист още преди Дрезден, Антверпен, Монреал и Биеналето на танца в Лион.

Хореографът, известен с впечатляващите церемонии на Олимпийските игри в Атина през 2004-та и Европейските игри в Баку през 2015-та, е първият автор на нов спектакъл за театъра на легендата Пина Бауш във Вутерпал.

 ONE DANCE WEEK се организира от Фондация „ЕДНО за култура и изкуства“ и е акцент в програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“. Фестивалът се осъществява с подкрепата на Министерството на културата.

Подобни статии

Top