Предупреждение за фирма, стоварила боклуците си на тротоара в Пловдив

Ако не представи необходимите документи, фирмата ще бъде глобена от 1000 до 6000 лв.

Инспектори от Пловдивския общински инспекторат и екип на „Общинска охрана“ са установили нарушение при товаро-разтоварни дейности на едрогабаритни битови отпадъци на тротоар пред  частен имот. На фирмата е съставен констативен протокол, тъй като по време на проверката служителите ѝ не са предоставили документи за дейността, която извършват.

Община Пловдив припомня, че физическите и юридическите лица трябва да използват  услугите само на лицензирани фирми, които да имат разрешение за превоз и изхвърляне боклуци на регламентираните за целта места.

Контролът по места е засилен, а екипи на общинските предприятия наблюдават за изхвърляне на отпадъци от фирми, които нямат право на подобна дейност. Дежурни има и в почивните дни и по празниците, тъй като е забелязана особена активност в този времеви период, обясниха от общината.

На въпросната фирма е даден срок да предостави необходимите документи, в противен случай ще бъде глобена от 1000 до 6000 лева.

В случай на нередност гражданите могат да се обаждат на дежурните телефони на Пловдивския общински инспекторат – 032/625650, 032/625660, 032/633323; 6-111.

Снимката е илюстративна

Подобни статии

Top