Предвеликденско чистят Асеновград (СНИМКИ)

Пролетното почистване на Асеновград започва още тази седмица. По традиция кампанията по освежаване на града съвпада с подготовката за предстоящия най-голям християнски празник- Великден.

Вече се чистят шахтите и се метат ръчно улиците. Следващата седмица ще бъде извършено и пролетно измиване на главните булеварди в Асеновград, а бордюрите ще бъдат освежени с варов разтвор, каза кметът на града д-р Емил Караиванов.

Хигиенизирането ще започне от западната част на града,  „Изток” и „Баделема”. Цялата налична техника на фирмата, отговаряща за сметосъбирането в града ще бъде мобилизирана. Допълнително са осигурени машини за превоз на строителни, битови и растителни отпадъци.

Вече е извършен оглед на улиците, които се нуждаят от спешен ремонт. За текущи ремонти общината е осигурила 100 хиляди лева.

Кърпенето на дупките ще започне приоритетно по основните отсечки бул. „България” и улица „Марица”.

Ремонти се предвиждат и по вътрешно кварталните улици „ Асенова крепост”, „Отец Паисий”, „ Черни връх” и „Княгиня Евдокия”. Необходимост от кърпежи има и по Околовръстното шосе в района на карабитна фабрика и пресечката с улица „Миньор”.

Предвеликденско обаче не се предвижда освежаване на пешеходните пътеки в Асеновград.

 

Подобни статии

Top