Преференциалните карти за градския транспорт още по-евтини, ще струват по 13 лева (ВИДЕО) - DC news

Преференциалните карти за градския транспорт още по-евтини, ще струват по 13 лева (ВИДЕО)

Новите цени са по-ниски с 1-2 лв. от първоначално предложените от общината

Пенсионери и ученици ще могат да пътуват в цялата мрежа на градския транспорт в Пловдив с карта за 13 лв. на месец. Новите карти ще влязат в сила от 1 април, съобщи зам.-кметът по транспорта Тодор Чонов. Това ще стане само, ако утре общинските съветници гласуват предложението на градската администрация за намаление на картите.

Новите цени са по-ниски с 1-2 лв. от първоначално предложените от общината. В началото на февруари оттам съобщиха, че под тепетата учениците ще пътуват с карта от 14 лв., а студенти, майки и пенсионерите – от 15 лв. Оказало се обаче, че след получаване на списъка с разпределение на средствата от Министерския съвет по приетото в края на януари постановление за допълнително финансиране на градския транспорт, парите ще стигнат картите за всички да струват по 13 лв., обясни Чонов.

За тези, които са си закупили карти за три месеца, парите ще се приспадат от следващите карти за градския транспорт, обеща зам.-кметът. По думите му такива хора имало малко, повечето купували месец за месец.

Подобни статии

Top