Прегазилият 17-годишното момиче от Гърмен с две обвинения

С постановление на прокурор 28-годишният шофьор е задържан за 72 часа

Наблюдаващият прокурор в Окръжна прокуратура – Благоевград привлече към наказателна отговорност 28-годишния шофьор Р.А., прегазил 17-годишното момиче от Гърмен на пътя между благоевградските села Хвостяне и Дъбница, съобщиха от прокуратурата.

Припомняме, че около 20,20 ч. на 29.01.2022 г., на път от с. Хвостяне за с. Дъбница, област Благоевград, шофьорът при управление на лек автомобил, м. „Форд“, нарушил правилата за движение. Водачът не контролирал непрекъснато управляваното от него моторно превозно средство и не намалил скоростта, за да спре при възникнала опасност. Вследствие на действията му била причинена смъртта на 17-годишната девойка от Гърмен с инициали В.О. Непосредствено след деянието шохьолън избягал от местопроизшествието.

Водачът е обвинен и за управление на МПС след употреба на наркотични вещества – тетрахидроканабинол, установено с техническо средство. Това престъпление той е извършил при условията на повторност, след като е бил осъден през 2019 г. за същото деяние.

Според държавното обвинение, налице е реална опасност той да се укрие и да осъществи друго престъпление. С постановление на прокурор в Окръжна прокуратура – Благоевград той е задържан за срок до 72 часа.

Предстои внасяне на искането за вземане на мярка за неотклонение срещу него.

Все още няма обвинение срещу спътниците на момичето.

17-годишната девойка е била в автомобила на свой приятел, с когото по неофициална информация са имали връзка. Между двамата обаче възниква спор, който прераснал в насилие върху момичето.

„Явно, че той е набил момичето, то е бягало по полето, той я е настигнал, върнал я е пак в колата, след което може би тя се е опитала да избяга, когато е видяла светлините на другия автомобил. Искала е да скочи, за да я видят. Тя се е опитвала да се измъкне, тъй като явно е било упражнявано насилие върху нея”, коментира зам.-кметът на Гърмен Владимир Донков.

Предполага се, че четиримата младежи от автомобила, прегазил жертвата, въобще не са я познавали. С колата обаче те са преминали точно в момента, в който тя се е озовала на пътното платно в опит да избяга, съобщава NOVA.

Какво точно се е случило разследващите се надяват да разберат от приятеля на момичето, за когото има данни, че е упражнявал насилие върху нея.

„Не живеят на семейни начала, там има някаква любовна драма. Били са гаджета, той е женен, а тя не е. Станал е битов инцидент, скарали са се”, заяви Донков.

Момичето е било дъщеря на разведени родители. Нейни познати я описват като много тиха и скромна девойка.

Снимка: стопкадър NOVA

Подобни статии

Top