Прегазилият двете момичета в столицата Георги Семерджиев карал с чуждестранна шофьорска книжка - DC news

Прегазилият двете момичета в столицата Георги Семерджиев карал с чуждестранна шофьорска книжка

Когато органите на реда са го задържали, Семерджиев бил в „не съвсем адекватно състояние“

36-годишният Георги Семерджиев, който бе задържан преди два часа, след като помете на тротоара снощи две момичета на 22 и 26 години в столицата, е представил при задържането си чуждестранна шофьорска книжка. Според запознати тя е издадена от швейцарските власти, но полицията тепърва ще проверява дали е валидна. Това стана ясно на специален брифинг, в който участваха представители на Националната следствена служба, полицията и прокуратурата.

„Установено е, че водачът на автомобила е напуснал произшествието и в тази връзка още в ранните часове на настоящето денонощие са предприети незабавни оперативно-издирвателни мероприятия за установяване на лицето. Благодарение на добрата координация между СДВР, Национално следствие и прокуратура, към настоящия момент лицето е установено на адрес, на което то не е регистрирано“, съобщиха от полицията.

Вижте изрода, убил двете жени в катастрофата в София (СНИМКИ И ВИДЕО)

„Скоростта, с която се е движил, това ще кажат експертите. Фактът, че колата се е разделила на две части, говори нещо, но не мога да бъда категоричен. Това ще каже авто-техническата експертиза“, допълниха от полицията. Оттам добавиха, че са направени тестове за алкохол и наркотици, а лицето е криминално проявено.

На журналистически въпрос дали има данни, че по време на инцидента е имало още пътници в колата, която е управлявал Семерджиев, от полицията отговориха лаконично: „Имаме няколко лица, които проверяваме. Когато бъдат установени, ще ви бъде дадена повече информация. Имаме информация, че е имало още един пътник евентуално в автомобила, евентуално за лице от женски пол“.

От полицията потвърдиха, че шофьорската книжка му е отнета.

В колата на Семерджиев са открити синя лампа и полицейска палка, потвърдиха от Националната следствена служба.

Открит е на адрес, на който по принцип не е регистриран.

„Тази сутрин, след като разследването беше възложено на НСлС, влязохме в контакт с колегите от СДВР. Първоначално бяхме планирали извършване на допълнителен оглед на местопроизшествието и претърсване на дома, където са регистрирани издирваните. Успяхме бързо да установим този адрес, на който се намираме в момента. Влязохме в жилището няколко часа, след като го установихме, за да се спази закона с помощта на СДВР и отряд „Кобра“, защото се опасявахме, че лицето може да е въоръжено“, обясни Ясен Тодоров от НСлС.

Задържаха Георги Семерджиев, издирван за зверската катастрофа в София

„Лицето беше вътре при влизането, в не съвсем адекватно състояние. Предстои извършване на процесуални действия – претърсване и изземване, но чакаме защитника му. Беше достатъчно адекватен, за да даде телефона на майка си, която намери защитник и каза, че ще го изпрати. В момента е сам, но нищо не казва. След претърсването ще бъде заведен в медицинско заведение, за да му вземат съответните проби. Ако го изведем от местопроизшествието след време може да пледират, че нещо не е запазено на местопроизшествието и сме му нарушили правата“, коментира още Тодоров.

По думите му автомобилът, който е шофирал, е бил спрян от движение, а в момента на катастрофата не е бил с неговите табели. „Но въпреки това той си е позволил да кара с други табели из пътищата на София и страната“, посочи Тодоров.

Тежка катастрофа отне живота на две момичета в София, виновният шофьор се издирва

От  полицията пък уточниха, че през деня е извършил още едно нарушение. А във Фейсбук групите очевдици твърдят е забелязан и на Околовръстното.

„След като му бъдат взети сравнителни образци, ще се прецени какво обвинение ще бъде предявено и каква мярка ще му бъде определена“, коментираха още от НСлС и прокуратурата. Оттам уточниха, че делото е разпределено на прокурор на случаен принцип. Предстои да се назначат експертизи.

„Ние сме потресени от това, което се е случило. Изразяваме най-искрени съболезнования на близките. За съжаление безразсъдството е довело дотук“, посочиха от прокуратурата и полицията.

Подобни статии

Top