Преговорите между агентите на Кобрата и Джошуа може да не завършат в срок

Двата щаба са поискали удължаване до 14 февруари, в противен случай ще се стигне до търг, чийто изход е непредвидим, съобщава ESPN

Месец януари може да изтече без да има договорка между щабовете на Антъни Джошуа и Кубрат Пулев, съобщава американският медиан гигант ESPN. А както е известно, крайният срок такъв бой за световната титла в тежката категория на IBF да бъде официализиран е 31 януари.

Двата щаба са поискали още една отсрочка и повече време. Срокът вече бе удължен до края на месеца, но сега искането е за още две седмици – до 14 февруари. Засега отговор няма и не е изключено да се стигне до вариант мачът да иде на търг.

Там изобщо не е сигурно, че Пулев ще бъде съперник на шампиона Джошуа.

Световният боксов съвет нареди AJ да защитава титлата си преди 31 май 2020 година, а хронологично първи в списъка с претенденти е този на версията IBF – Кубрат Пулев.

От щаба на Джошуа обаче често говорят за разговори с другия потенциален претендент – Олександър Усик, за хипотези за обединителен мач срещу победителя от реванша Уайлдър – Фюри, както и за мястото на провеждане на двубоя.

Последно агентът Еди Хърн държи битката да бъде в Лондон, докато Ивайло Гоцев настоява за Истанбул или Доха.

Самият Кубрат Пулев пък продължава да бъде критичен към себе си за единствената загуба, която допусна в професионалната си кариера – в мача за същата титла срещу украинеца Владимир Кличко.

Оказва се, че след това поражение с нокаут приятелският кръг около боксьора рязко се е свил.

„Не съжалявам. Даже напротив. Благодаря на Господ, че ми показа кои са истинските хора край мен“, връща се назад във времето Кобрата в интервю за bTV.

„Бях глупав и зелен. Нямах никой край себе си, който да ме научи. Не знаех основни неща. Кличко въртеше страхотни номера, мачът дори се отложи веднъж. Просто бях млад, много подготвен и силен, но нямах абсолютно никаква стратегия“.

„Джошуа е силен, експлозивен, с много тежък удар. Знаем неговите силни страни. Но и аз съм силен, боксирам се с голяма доза интелект“, коментира Кобрата, който за трети път в кариерата си при професионалистите е със статут на задължителен претендент за световната титла на IBF.

Пулев ще остане на Белмекен до първата седмица на февруари, след което ще се насочи към Германия или към САЩ за нов тренировъчен лагер.

Подобни статии

Top