„Прегръдката заразява само с усмивка!“ в световния АНТИСПИН ден

Информационна кампания по темата СПИН и Сексуално-рисково поведение „Прегръдката заразява само с усмивка!“

С мирно шествие в знак на съпричастност към хората, живеещи с ХИВ Пловдив ще се включи в Световния  ден за борба със синдрома на придобитата имунна недостатъчност.

Инициативата започва в  15:30 часа  и е оранизирана от БМЧК – Пловдив. Шествието ще стартира от Централна поща – Пловдив и ще продължи до Джумая джамия.

След това денят ще продължи с АНТИСПИН – парти от 17:30 часа. Доброволците ще забавляват хората с разнообразни игри и подаръци.

В дните от 03.12 – 05.12.2018 г. доброволците на БМЧК ще станат част от кампанията „Празнувай отговорно“, организирана от студентските съвети на университетите в гр. Пловдив. Те ще раздават информационние материали на тема „Превенция на сексуалнорисково поведение“ и ще демонстрират първа долекарска помощ.

На 04.12 червенокръстците ще станат част и от АНТИСПИН инициативата на Технически университет София – филиал Пловдив.

През 1988 г. Световната здравна организация, в стремежа си да насочи общественото внимание към проблемите на ХИВ/СПИН и да подчертае необходимостта от подкрепа и разбиране за хората, живеещи с ХИВ, обявява 1-ви декември за Световен АНТИСПИН ден. Тази година денят ще бъде отбелязан по целия свят за юбилейния 30-ти пореден път.

Всяка година ние от  Български младежки Червен кръст в цялата страна организираме кампания по повод Световния АНТИСПИН ден, с която информираме хората за темите „Превенция на ХИВ/СПИН“, „Сексуално предавани инфекции и сексуално рисково поведение“.

И тази година доброволците младежи от организацията подготвят атрактивни информационни материали и забавни игри, за да привлекат вниманието на хората към важните теми през месец ноември и декември.

Подобни статии

Top