Преизбраха Бойко Борисов за председател на ГЕРБ - DC news

Преизбраха Бойко Борисов за председател на ГЕРБ

Иван Тотев бе преизбран за нов мандат в Изпълнителната комисия на ГЕРБ

За трети път Иван Тотев бе преизбран за член на най-висшия партиен орган на ГЕРБ – Изпълнителната комисия. Номинациите на членовете бяха направени от лидера на партията Бойко Борисов, който с пълно единодушие бе преизбран за председател на ПП ГЕРБ и за председател на Изпълнителната комисия. Това стана по врене на Националното събрание на ГЕРБ, което се проведе в София.

Иван Тотев е в редиците на ГЕРБ от 2006-та година. Два поредни мандата бе кмет на Пловдив в периода 2011-2019 г. Преди това бе кмет на район „Източен” и областен управител. Народен представител от в 41-вото, 45-то, 46-то Народно събрание. В момента е депутат в 47-мия български парламент , избран от ГЕРБ от 16-ти МИР.

„Благодаря за доверието. И в бъдеще ще продължа да работя за това пловдивската партийна структура да се разраства и да имаме нови успехи. Приоритетите на Пловдив са и мои приоритети”, заяви след  форума инж. Иван Тотев.

За зам.-председатели бяха избрани Даниел Митов и Томислав Дончев.

„Когато подкрепихме свалянето на Янев, се е разчело по лош начин, че ние искаме да крепим това управление. Но затова се съгласих с изречението национален щаб и предсрочни избори. Защото в този парламент няма нищо освен четворна коалиция, която се бори само за постове и пари“, подчерта Борисов.

„Много мислихме по политическата ни декларация. По темата война сме категорични това не е военна операция, инвазия, или някаква игра. Близо до нашата граница, Одеса, се води война. Тук няма оправдание да бъде пощаден агресорът“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Винаги съм бил за мирна, балансирана политика, но това е когато има мир, тогава дипломатите са най-важните. Когато има война, когато виждаш милиони бежанци и това да го наричаш операция – категорично не. Вместо ние като държава и нация да сме категорични, защото в мир можеш да говориш за национални интереси. Когато гинат хора и милиони бежанци се изнасят тогава един интерес само и това е човешкият живот. Да кажеш, че си против санкции, против оборудване да се изпрати, което прави цяла Европа и света, ние от ГЕРБ сме възмутени от това. Да тръгваш на Европейски съвет и само благодарение на ГЕРБ да имаш декларация за санкции, това е несериозно“, категоричен е Борисов.

ГЕРБ провежда VII Национално събрание на партията. В събитието участват близо 1 100 делегати и гости от всички областни структури на партията в страната, ръководството на ГЕРБ, народни представители, евродепутати, общински съветници, кметове и председатели на общински съвети от ГЕРБ.

„ГЕРБ трябва да сформира правителство в сянка с екипи, които да подготвят антикризисна програма за управление на България и във всеки един момент да имат готовност да предложат управленчески решения. Това е ваш дълг, това е също така наш дълг като Европейска народна партия към хората в България“. Това заяви в специално видеообръщение Антонио Лопес, генерален секретар на Европейската народна партия (EНП), към делегатите на VII Национално събрание на ГЕРБ.

„ГЕРБ трябва да работи за ново управление на страната.  Мандатоносителят е формация, която явно не желае да се учреди като политическа партия и да носи политическа отговорност. ГЕРБ трябва възстанови стабилността – политическия и междуинституционалния диалог. ГЕРБ трябва да създаде условия за икономическа и социална сигурност на гражданите. ГЕРБ трябва да отстоява геополитическата ориентация на България като страна член на ЕС и НАТО“, посочи Лопес.

Той посочи, че в момента страната се управлява от „коалиция на омразата“.

„Всичко е хаотично, без визия, без посока нито пред избирателите, нито пред гражданите“, заяви Лопес.
Във видеообръщението се подчертава, че правителствата, водени от Бойко Борисов, са превели България през поредица от кризи и са я извеждали всеки път по-силна. „Твоите правителства пазиха финансовата стабилност, България беше сред страните с най-нисък дълг, направиха се мащабни инвестиции в пътната, железопътната, екологичната инфраструктура“, обърна се Лопес към лидера на ГЕРБ.

Генералният секретар на ЕНП пожела успешен конгрес на делегатите, по време на който да бъдат поставени високи цели и отговорности, които в бъдеще ще доведат до стабилността и полагащото се достойно място на България на европейската сцена.

„ГЕРБ е единствената разумна алтернатива за гражданите, ще се върне на пътя на победите“, заяви при отчета на Изпълнителната комисия (ИК) Живко Тодоров, член на комисията и кмет на Стара Загора. Пред делегатите на Седмото Национално събрание на партията той подчерта, че политическата сила е много добре структурирана на национално и на регионално ниво.

„Въпреки това има още много работа, за да докажем, че ГЕРБ е единствената разумна алтернатива за гражданите, за страната“, изтъкна Тодоров.

„ГЕРБ има не просто председател на партията, а истински лидер, и смятам, че с неговото преизбиране ще бъдем поведени към нова поредна победа на изборите“, заяви в доклада кметът на Стара Загора.

„Много въпроси свързани с днешния ден висят със страшна сила пред България. Трябва да поставим още нещо, като задача и то в следващите месеци. Трябва да поставим началото на края на президентската хунта“, каза Спас Гърневски на конгреса на ГЕРБ.

„България е на автопилот и се задава Жан Виденов апокалипсис. Отговорността е на тези четири партии, които създадоха това антинародно правителство, неадекватно, което не знае къде се намира“, каза Гърневски.  Според него Румен Радев е организирал преврат срещу правителството на Борисов.

„Начело на този проект е онзи, който организира преврата срещу конституционното българско правителство на Бойко Борисов“, заяви той.

Гърневски нападна критично Кирил Петков и Асен Василев, като ги обвини, че си служат с манипулация.

„Кирил Петков също погазва българската конституция с фалшивите си декларации на живо, този човек, който не си знае правомощията, който си позволява да суспендира съдебната система. Това ли е работата на министър Петков. Другият, който продължава атаките срещу законното управление на ГЕРБ е вицепремиерът, който всяка втора дума му е обвинение, че ГЕРБ са крадели, ако крадяхме щеше ли България да стигне ниво с три пъти по-висок брутен вътрешен продукт“, каза той.

„Днес се навършват точно три месеца, откакто държавата се управлява от Продължаваме промяната. Днес всеки български гражданин изпитва промяната на гърба си“, каза Деница Сачева по време на отчетно-изборното събрание на ГЕРБ. Високите цени на стоките от първа необходимост бяха част от основната критика на Сачева към управляващите.

„Безпрецедентни цени на хляба, на тока, газа, олиото. Изнемогващи от високите цени на тока болници, училища, детски градини, социални домове. Липса на адекватни компенсации за бизнеса и обществените институции, а всеки, който поиска помощ е заплашен да получи проверка на финансовото състояние“, заяви тя.

1 2

Подобни статии

Top