Прекратиха делото за отстраняване от длъжност срещу шефката на Басейнова дирекция, била освободена

Цветелина Кънева бе докарана днес в съда от столицата, била освободена от екоминистъра още на 9 март

Прекратиха днес делото за отстраняването на шефката на Басейнова дирекция Цветелина Кънева, която бе арестувана първоначално за безстопанственост от пловдивската полиция, а впоследствие и за корупция от ГДНП и КПКОНПИ, заедно с главният юрисконсулт на дирекцията и общинският съветник от община Марица Георги Какалов.

С определение от днес окръжният съд прекрати производството по делото. То бе образувано по искане на Окръжната прокуратура в Пловдив, но първоначално бе отложено за 17 март, тъй като Кънева бе арестувана по разпореждане на Специлизираната прокуратура.

Междувременно обаче влезе в сила извънредното положение и съдът отсрочи повечето си заседания. Днес делото бе насрочено за 9.00 ч., като в залата се яви и самата Цветелина Кънева, която бе доведена от столицата. Наложи се обаче процесът да бъде прекратен, тъй като в деловодството на съда е постъпило писмо от екоминистерството. Оттам уведомяват съдебния състав, че Кънева е освободена от длъжността директор на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“, считано от 9 март със заповед на министъра на околната среда и водите Емил Димитров. Представено е било и заверено копие от тази заповед.

С оглед на така постъпилите документи, прокуратурата е оттеглила искането си, тъй като то се явява безпредметно. Заради това производството за отстраняване е прекратено, съобщиха за DCNEWS от  пресслужбата на съда.

От Окръжна прокуратура пък уточниха, че делото за безстопанственост срещу Цветелина Кънева продължава.

Междувременно стана ясно, че на нейно място в Басейнова дирекция „Източнобеломорски район” за изпълняващ длъжността директор е назначен шефът на дирекция  „Мониторинг“ в пловдивската дирекция Марин Маринов.

Подобни статии

Top