Прекратиха издирването на бащата и сина, изчезнали под връх Ботев

За утре се организират нови групи, които да претърсват района

Прекратиха за тази вечер издирването на двамата старозагорци, които изчезнаха на слизане от връх Ботев. Това съобщи за DCNEWS дежурният на националния телефон на Планинската спасителна служба. В момента групите с планински спасители от Пловдив, Карлово и Калофер се прибират, тъй като не са открили бащата и сина. „Ситуацията в Балкана е „зверска“ и хората газят до кръста в сняг“, коментира дежурният. Той посочи, че за утре се организират нови групи.

42-годишният Атанас Пенчев и 17-годишният му син Андриан от Стара Загора са предпирели изкачване на връх Ботев на 4-ти февруари, съобщиха от ОДМВР-Пловдив. Те оставили колата си – „Форд Фокус“ в местността Паниците, където тя се намира и в момента, затрупана със сняг. След това тръгнали нагоре и успели да стигнат върха. Преспали в хижата там.

На следващия ден двамата тръгнали, заедно с още двама души надолу, разказал пред полицията хижарят. Около 11.00 ч. обаче се разделили, тъй като бащата и синът вървели бавно. Оттогава близките им нямат връзка с тях. Майката Ваня е подала сигнал тази сутрин на спешния телефон 112.

 Очаква се издирването да продължи утре сутринта.

Подобни статии

2 Коментара

  1. Красимира Неделмева написа:

    Сега сме февруари …как 4 ти януари тръгнали????

    • DC NewsDC News написа:

      Благодарим, поправихме си грешката, неволна е.

Top