Прекроиха ресорите на пловдивските зам.-кметове

ОбС гласува новата структура

С 31 „гласа“ За, 7 „Против“ и 9 „Въздържал се“ пловдивските общински съветници гласуваха новата структура на общинската администрация, предава репортер на DCnews.bg. Трансформациите, които влизат в сила от 1 март, касаят ресорите на зам.-кмет „Финанси, здравеопазване, стопански дейности, екология“, на зам.-кмет „Европейски политики и социални дейности“, на зам.-кмет „Спорт и младежки дейности“ и на зам.-кмет „Образование и бизнес развитие“, които се раздробяват на следните ресори: „Финанси и стопански дейности“, „Екология и здравеопазване“, „Образование, бизнес развитие и европейски политики“, „Спорт, младежки дейности и социална политика“ – т.е. рокадата връща социалните дейности на Георги Титюков, а европейските политики – при Стефан Стоянов.

Преди утвърждаване на решението Йордан Иванов от „Демократична България“ предложи съкращаване броя на зам.-кметовете от общо 9 на 5, но идеята му бе отхвърлена с гласуване.

Дебатите по точката родиха разгорещен спор относно качеството на предлаганите от администрацията услуги, числеността на чиновниците и нуждата от оптимизация и осъвременяване методите на работа. „Ние знаем какво правим, къде работим и за какво работим, администрацията работи“, контрира секретарят на Общината Ангелина Топчиева, сякаш леко обидена от изказвания от типа, че Община Пловдив се е превърнала в своеобразно бюро по труда.

В зала стана ясно, че чистата администрация – без служителите на общинските предприятия и учителите, е 458 души, обслужващи близо половин милион население. 

Подобни статии

Top