Премахнаха бариерата на ул. „Ясна Поляна“, отменена е и таксата от 2 лв.

Дани Каназиревa: Най-после махнахме бариерата на Гребната база

Бариерата на ул. „Ясна поляна“ на Гребната база е премахната в петък, с което се осигурява свободен достъп до спортната база и Гребния канал. Отменена е и таксата от два лева, която хората плащаха досега, за да  ползват улицата, съобщиха от кабинета на областния управител на Пловдив.

Съоръжението беше демонтирано, след като Дани Каназирева внесе в Община Пловдив правно становище, че заграждането е незаконно. Новият кмет Здравко Димитров и неговият зам. кмет Тодор Чонов реагираха светкавично, като  разпоредиха бариерата да бъде  премахната.

„За първи път, откакто участвам  в местната власт – доскоро като общински съветник, а сега като областен управител –  виждам такава бърза реакция. Пожелавам на кмета г-н  Здравко Димитров и неговия заместник  г-н Тодор Чонов да работят все така“, коментира Каназирева. Като юрист тя е категорична, че бариерата е поставена незаконосъобразно, тъй като улицата е публична собственост и не може да се прегражда.

Областният управител напомни, че няколко пъти  заедно със съветниците от „Съюз за Пловдив“  настояваха пред предишната градска управа да демонтират бариерата. През пролетта бяха  събрани  стотици подписи  на граждани с искане за отваряне  на ул. „Ясна поляна“.

1 2

Подобни статии

Top