Премахнаха десетина незаконни бараки в „Северен“ (СНИМКИ)

Утре акцията продължава

Десетина незаконни бараки бяха премахнати в пловдивската Шекер махала, съобщиха от пресслужбата на район „Северен“. Една от причините за бутането на незаконните бараки и навеси, които се намират на улиците „Деница“ и „Напредък“,  в близост до КАТ-Пловдив, е безопасността на живущите там, уточниха от районната администрация. Постройките възпрепятствали достъпа на екипите на Центъра за спешна медицинска помощ – Пловдив, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“- Пловдив и Трето РУ-Пловдив до домовете на хората при нужда. Сметищата и незаконните бараки са свързани, допълват от „Северен“.

„В бараките до КАТ се отглеждат животни, като не са спазени необходимите санитарно-хигиенни условия. Това  е предпоставка за възникване на епидемии и зарази. Залагаме на превенцията и затова се правят регулярни проверки през цялата година от отделите на районната администрация  – „Контрол по строителството“ и „Екология и чистота“, както и по сигнали, подадени от граждани“, коментира кметът на „Северен“ Стоян Алексиев.

Повечето от собствениците на постройките освободиха сградите от покъщнина и инвентар, и сами започнаха да ги премахват. Акцията ще продължи с почистване на строителните отпадъци до пълното изпълнение на заповедите на районния кмет относно незаконните постройки.

Подобни статии

Top