Премахват стари автомобили в „Северен“

От началото на годината в района има 74 на брой облепени със стикери автомобили и 28 на брой репатрирани.

Поредна акция по облепяне на излезли от употреба МПС-та (ИУМПС) се проведе в район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Акцията се провежда в изпълнение на Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Пловдив. Моторните превозни средства, обект на акцията се намират  в „Шекер махалa.  Става въпрос за автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните две години и намиращи се на терени общинска собственост- улици, тротоари, паркинги, зелени площи или друга общинска територия. След извършения обход на комисията, бяха облепени 9 автомобила на улиците “ Дилянка“, Напредък“ и Фрезия“.

След облепяне на автомобилите със стикери, собствениците имат срок от три месеца сами да ги преместят в частен имот или да ги предадат на скрап. Ако това не се случи, след изтичане на срока колите ще бъдат репатрирани принудително на отредените за целта места.

Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за местоположението на излезли от употреба моторни превозни средства в район „Северен” е 032/901 165 – отдел „Екология”.

От началото на годината в района има 74 на брой облепени със стикери автомобили и 28 на брой репатрирани.  „През месец септември предстоят нови акции по облепяне със стикери, както и за репатриране на ИУМПС” ,  сподели кметът на район „Северен” инж. Ральо Ралев.

Подобни статии

Top