Преместиха спешното на „Пълмед“

От болницата се похвалиха, че имат лаборатория, в която тестват за COVID – 19

Преместиха Спешното отделения на болница „Пълмед“ и то продължава да приема и преглежда пациенти. Това става със заповед на РЗИ и е във връзка с положителната проба за коронавирус на лекар от отделението – четете ТУК. От известие от болничното заведение става ясно, че контактните лица на доктора са установени, тествани са в Референтна лаборатория и са под карантина.

Във връзка с установен положителен резултат за наличие на коронавирус на член от персонала, работещ в Спешно отделение, до извършване всички дезинфекционни мерки е разпоредено със заповед на РЗИ-Пловдив помещението на Спешно-приемно отделение да бъде изместено в корпус В.

Контактните лица са установени, тествани са в Референтна лаборатория  и са под домашна карантина. Те са намират се в добро състояние без симптоми.Членът на персонала с положителна проба за коронавирус е също под домашна карантина.

Спешно – приемно отделение на УМБАЛ „Пълмед“ продължава 24-часов режим на прием и прегледи на пациенти.

Освен това от сайта на болницата става ясно, че тя разполага с лаборатория, която може да извършва диагностика за SARS- COV- 2 ( COVID – 19) с PSR метод, а резултатите от пробите се предоставят в рамките на 48 часа.

Подобни статии

Top