Премиера на „Събирачът на думи“ в Пловдив

В дебютната си книга Десислава Грамадникова успява да при спомени, свързани с Пловдив и самобитния квартал „Капана”

Премиерата на дебютната книга с разкази на фотографа Десислава Грамадникова, носеща името „Събирачът на думи“ ще се състои в Пловдив. Събитието е по инициатива на Издателство „Библиотека България“, в партньорство с Община Пловдив.

Книгата е финансирана от Община Пловдив по Компонент 4, „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“. Събитието е от 18:30 ч. в Исторически музей Пловдив, пл. „Съединение“ № 1. Със специалното участие на актрисата Ивана Папазова.

Сред гостоприемната атмосфера на Исторически музей Пловдив думи за книгата ще прозвучат от рецензента Тео Буковски, за създаването ѝ ще разкажат издателите Ива Спиридонова и Симеон Аспарухов.

Ще присъства лично и  художникът на книгата – Обрен Деляков, а за настроението на гостите ще се погрижат музикантите от ансамбъл „Еподай“, както и Мария Недялкова и Наделина Налбантова от Формация за автентичен фолклор „Куклици“.

Колко струва една обикновена любов?

Спомняте ли си родния град и тихата квартална уличка с хлебопекарницата на ъгъла, цветните кафенета и ателиетата за ръчно изработени бижута, кукли и сувенири? А очите на мама? Или онзи тъжен площад с мрачната камбанария и меланхоличните хора и дървета? Колко спомени всъщност може да побере човешката памет?, пише в рецензията си Тео Буковски.

В дебютната си книга с разкази, наречена „Събирачът на думи”, Десислава Грамадникова успява да приюти дузина спомени, свързани с Пловдив и самобитния квартал „Капана”, с фотографското ѝ студио и някои странни негови посетители, а дори и с онзи „залив на сирените” – колкото въображаем, толкова и истински.

1 2

Подобни статии

Top