Премиерът: Благодаря на всички българи, справихме се прекрасно в една тежка пандемия!

Националният оперативен щаб за борба с коронавируса продължава да работи, но преустановява сутришните си брифинги

Днес правим 100 дни от заповедта. Благодаря на всички българи, справихме се прекрасно в една много тежка зараза и падемия, надяваме се да няма втори и трети вълни и всичко това да утихне“, заяви премиерът Бойко Борисов по време на днешния брифинг на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. „Благодаря за дисциплина, показахме като нация, че може да се пазим и съхраняваме.

На НОЩ премиерът поднесе едно голямо благодаря, но обяви, ще престава да изнася данни за разпространение на болестта всяка сутрин.Щабът, обаче, не се разформирова и остава да действа до края на годината, за да следи за обезпечеността с маски, лекарства, дезинфектанти, наличните легла в болниците. По думите на Борисов трябва да се научим да живеем с този вирус. „Той не е утихнал, но искаме да се върнем по-бързо към нормалния живот„, допълни той.

Данните за изминалия ден: 25 са нови регистрирани случай на COVID – 19 през изминалото денонощие от 1174 направени тестове. Общият брой на заразените българи към момента е 2585, обяви председателят на Щаба генерал майор Венцислав Мутафчийски.

Има един нов заразен в Пловдив, който е лекар. От Областният оперативен щаб обясниха, че медикът е психиатър, от Пловдив е, но работи в болница в Пазарджик. Изследвал се е по собствено желание, не е хоспитализиран. 

Има един смъртен случай на пациент в Благоевград, общият брой на жертвите на вируса е 147. За сметка на това излекуваните за денонощие са 116, общата им бройка до този момент е 1322.

Благодари на всички граждани на България, които със своята дисциплина запазиха своето здраве и здравето на своите близки. Благодари на всички колеги, които работеха много усърдно; благодаря на всички директори на болниците, на всички, които работиха на първа линия и се справиха и се справят и в момента. Благодаря на областните управители и кметове, едни от първите хора, които се организираха. Областните щабове оказаха решително значение за справяне с кризата. Благодаря на доброволците; на правителството за навременните и решителни мерки, които спомогнаха да не се случват неща, които се случиха в много други държава; на МВР, защото в даден момент от кризата се оказаха най-полезните хора; благодаря на министерството на здравеопазването заради изключителната адекватност, благодаря на РЗИ-тата, които и сега продължават да не спят. Благодаря на всички, които допренесоха за преодоляване на тази криза„, заяви на финал генерал Мутафчийски.

Подобни статии

Top