Премиерът Борисов: Хората вече са дисциплинирани, проблемът е събота и неделя

Дано не се налага да затягаме мерките, подчерта той

„Хората вече са много дисциплинирани.“ Това отговори премиерът Бойко Борисов на въпроси за ограничителните мерки във връзка с коронавируса. По думите му проблемът идва в събота и неделя, когато е хубаво времето.

„Дано не се налага да затягаме мерките. Това не е игра с управляващите, с властта или с полицията на улицата, за да кажеш – „аз успях да ги надхитря, минах без декларация“, каза министър-председателят Бойко Борисов. Той добави, че правителството усилено работи, за да може хората да изкарват пари и заплати, да получават възнаграждение за това, което произведат. „Всички връзки, които имам, съм ги впрегнал в тази посока“, категоричен бе премиерът Борисов.

Днес той инспектира Гранично контролно-пропускателния пункт „Капитан Андреево“. „Тази артерия на Европейския съюз трябва да работи. Това е най-големият гранично контролно-пропускателен пункт в Европа. Да благодарим на президента Ердоган, на посланика на Турция у нас Айлин Секизкьок, на теб – за това, че успяхме да пуснем тировете да вървят“, обърна се той към валията на Одрин Екрем Джаналп.

„Отношения между България и Турция са скъпи и приятелски. Приятелството между Вас и г-н Ердоган, нашият президент, рефлектира върху всички наши връзки“, заяви валията на Одрин Екрем Джаналп пред премиера Борисов. Джаналп също отчете важността на „Капитан Андреево“ и го определи като втория най-голям граничен пункт в света. „Благодарение на връзките помежду ни ние много добре се справяме с този пункт, а затова, че работим на 24-часова смяна, приключихме с опашките от тировете“, подчерта валията на Одрин.

По време на инспекцията на премиера Борисов стана ясно, че буферният паркинг за тирове на бившето военно летище „Узунджово“ функционира добре. Министър-председателят Борисов отбеляза, че държавата активно работи, за да може камионите на „Капитан Андреево“ да минават бързо, шофьорите да не чакат и да свършат работата си. Представители на превозвачите благодариха на премиера, че за пореден път след намесата му, проблемите са разрешени.

Подобни статии

Top