Премиерът Кирил Петков се самоизолира заради контакт със заразения с COVID Никола Минчев

Председателят на парламента се почувства зле след заседанието на КСНС, оказа се болен от COVID-19

Премиерът Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова са под карантина. Това научи NOVA от пресцентъра на Министерския съвет.

Причината е, че са контактни с председателят на Народното събрание Никола Минчев, който е с положителен тест за COVID-19 след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента Румен Радев.  От парламента уточняват, че той се е почувствал зле след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента Румен Радев, продължило над пет часа. Направил си е тест за коронавирус и се е оказал положителен.

Днес Петков трябваше да се срещне с ръководствата на петте национално представителни работодателски организации (Асоциация на Индустриалния капитал в България; Българска стопанска камара; Българска търговско-промишлена палата; Конфедерация на работодателите и индустриалците в България; Съюз за Стопанска Инициатива), както и с ръководството на Българската асоциация на металургичната индустрия. Поводът – високите цени на електроенергията за тях и газа. Работодателските организации продължават да настояват за по-високи компенсации заради скъпия ток и ясен план за излизане от кризата.

В заседанието на КСНС, чиято тема беше позицията на страната ни за интеграцията на Западните Балкани и по-конкретно Република Северна Македония, участваха освен Минчев и премиерът Кирил Петков, също вицепремиерът и финансов министър Асен Василев, по един представител на седемте парламентарни групи, министрите на вътрешните работи Бойко Рашков и на отбраната Стефан Янев, заместник-министърът на външните работи Ирена Димитрова и председателите на Държавните агенции „Национална сигурност“ и „Разузнаване“, както и посланикът на България в Скопие Ангел Ангелов.

Кристиян Вигенин от БСП, който представляваше парламентарната група на заседанието, обяви, че няма да бъде поставен под карантина, тъй като е преболедувал COVID-19  преди по-малко от три месеца.

Снимка: БТА

Подобни статии

Top