Премиерът: Който си обича държавата, не иска да я счупи! (ВИДЕО)

Правителството няма да подава оставка заради отговорността, заяви Бойко Борисов

„Виждам, че Радев не го боли когато се пролива кръв на полицаите и се хвърлят бомби по тях“, заяви късно снощи премиерът Бойко Борисов на живо във Фейсбук, съобщава Радио Пловдив. „Използването на такъв език на омразата няма да доведе до нищо добро за държавата„, допълни той.

„Много пъти в нашата история това се е случило“, подчерта премиерът и припомни: „Когато запалиха партийния дом, понеже чуваме сега, че това готвят – следващите 12 години, по доклада на Световната банка… Всички вървяха нагоре, а 12 години мъртво – застой, блато за България“.

Като гледате кои са се наредили до президента Радев, ми те бяха управляващи. Мая Манолова предложи Пеевски. Румен Петков беше вътрешен министър. Христо Иванов беше министър. Сам се отказа…

Премиерът изрази възмущение от желанието „да строшат“ сградата на Министерския съвет и призова желаещите да сторят това с магистралите „Тракия“, „Марица“ и „Европа“ и метрото.

Нищо не ни задържа в управлението, освен отговорността за това, че ще счупят държавата. Тези не могат да управляват! Доказали са го. С всяко тяхно влизане в управлението се затварят еврофондове. Всеки път! Дойдат ли БСП, веднага спират„, заяви Борисов.

Според него станалото на „Росенец“ е режисирано псевдоетническо напрежение:

„Псевдо, защото после показаха как се прегръщат и се радват на успеха, че върху гърба на ГЕРБ те си направиха две партийни прекрасни събития и си втвърдиха ядрата – и ДПС, и „Да! България“. Това ли им беше целта? Аз съм ги гледал при Орешарки тези коалиции…Сега щетите ще са много по-големи, защото светът влиза в най-страховитата финансова криза и както и да се говори за пари от Брюксел, самите европейски държави са много зле. Те първо за тях трябва да осигурят финансирането на собствените хора“, подчерта той и призова: „Моля, протестирайте колкото искате, но пазете полицаите, за да ви пазят и те вас„.

„Аз съм демократ! Има си демократични начини, за да вземеш едно управление. То става през избори. Да влизаш със служебно правителство през задния вход, за да се саморазправяш не е демократично! Не, че ни е страх, напротив!“.

Уважавам правото на всеки да протестира. Вратата ми винаги е била отворена за диалог. Моля Ви, пазете се и не позволявайте да се пролее и капка кръв на мирния протест. Властта ни е дадена от народа и я упражняваме с отговорност. Езикът на омразата няма да доведе до нищо добро. Демокрацията и свободата трябва да се уважават и пазят от всички. Който си обича държавата и народа, няма да позволи да я види разтурена, а съгражданите си окървавени. Моля за мъдрост и разум. Лесно се руши, трудно е да градиш. С уважение към всички български граждани.

Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 11 юли 2020 г.

Който си обича държавата, не иска да я счупи и ще направи всичко възможно да не направи така, че да се бият хората„, подчерта той.

Подобни статии

Top