Премиерът отново на обиколка, навести Пазарджик - DC news

Премиерът отново на обиколка, навести Пазарджик

Бойко Борисов се срещна с кмета Тодор Попов

Премиерът Бойко Борисов отново е на обиколка из страната, тази сутрин той посети Пазарджик, където е изградено ново депо за боклук. Заедно с него са здравният министър Костадин Ангелов министърът и на екологията – Емил Димитров – Ревизоро, съобщава Монитор. Не е правено защото струва 31 млн. лева, обясни Борисов. По-лесно е да хвърляш по ливадите, каза премиерът, който отбеляза, че на мястото на депото преди е било една поляна, пълна  с боклуци. Беше му показано и инсталацията за сепариране, чиято цел е да се намали обемът, който след това да отиде в клетката за депониране. Част от вторичнитя отпадък пък го продават на други фирми, които го ползват за своята продукция. Премиерът изтъкна, че подобни депа се строят в Ямбол и Шумен.

Кметът на Пазарджик поясни, че ще разширят и обемът на пречиствателната им станция и така ще дадат възможност и на други населени места да се присъединят. Той посочи, че до края на годината ще бъде обявена поръчката на Западания околовръстен път, а през март да започне стоежа, който за 2-3 години ще бъде довършен. Наред с това ще ремонтират още две пътни отсечки в общината, които водят до Батак и Велинград. Той благодари на Борисов за новата спортна залата и за ремонта на старата. Първата вече се изграждала, а втората- чакат финансиране.

Докато другите бърборят, ние изграждаме- депа, пречиствателни станции. Това води до подобряване на здравето на гражданите. Тези които много обичат да бърборят, да се върнат назад и да видят какво са направили за 50 години и какво ние само за няколко години, изтъкна премиерът.

Подобни статии

Top