Пренареждат плочките в центъра на Асеновград заради некачествен ремонт (СНИМКИ)

Дефекти по площадната настилка нанасят и колите в  центъра

Цялостно пренареждане и подмяна на част от площадната настилка в центъра на Асеновград започва тази седмица. Компрометираният участък е около 400 квадратни метра и обхваща зоната от сградата на Общината до офисите на банките, разположени  в пешеходния район.

Само няколко месеца, след като настилката в центъра на града беше изцяло подменена с нова заради проекта за Воден цикъл, плочките се повдигат и  разместват. Според технологията те се подреждат върху пясъчна основа и явно на места не са били залепени добре.

Съвместна проверка на екип на фирмата-изпълнител и служители на Общината показва, че

ремонтът е извършен некачествено, затова компрометираните участъци  ще бъдат пренаредени, като ремонтът ще се извърши за сметка на строителя, обясниха от управата на града.

Дефекти по площадната настилка нанасят и колите, които се използват за зареждане на търговските обекти в  центъра и инкасо автомобилите . Затова от  администрацията вече обмислят да въведат сериозни рестрикции и санкции за нарушителите.

Поредният ремонт на площада трябва да приключи до дни, макар че  миналото лято повече от месец центърът на Асеновград беше „изтърбушен“, а жителите на града бяха принудени да изтърпят неудобството на стелеща се пелена от прах и шум.

Нов участък , извън трасето на Водния цикъл също се нуждае  е сериозна реконструкция заради ВиК авария през уикенда.

 

 

 

Подобни статии

Top