Препарати ментета иззе Икономическа полиция от склад на фирма край Пловдив (СНИМКИ) - DC news

Препарати ментета иззе Икономическа полиция от склад на фирма край Пловдив (СНИМКИ)

С постановление на Районна прокуратура – Пловдив като обвиняем е привлечен 49-годишен собственик на търговско дружество

Нелегални почистващи препарати и козметични продукти са иззети при акция на служители от пловдивския отдел „Икономическа полиция“, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив. Активните усилия на екипите от отдел „Икономическа полиция“ при ОДМВР – Пловдив за отстраняване на фалшивите стоки от търговската мрежа продължават.

Като част от мерките бе проведена специализирана акция, при която са проверени производствена база с прилежащ склад на търговско дружество на територията на село Труд. В помещенията разследващите открили да се съхраняват подготвени за продажба 1 580 броя почистващи препарати и 88 броя козметични продукти за лична хигиена с етикети на две защитени търговски марки, без необходимото съгласие на правопритежателите им.

Освен фалшивите стоки, са иззети и различни документи, свързани с осъществяваната незаконна дейност.

За срок от 24 часа е задържан 49-годишният собственик и управител фирмата. Образувано е досъдебно производство по случая. След доклад на материалите в Районна прокуратура – Пловдив, на мъжа е повдигнато обвинение за извършеното престъпление и взета мярка „парична гаранция“. Работата по документиране на случая продължава.

Подобни статии

Top