Пресаташето на БФС: Тодор Неделев ще се прибере до 10-15 дни (ВИДЕО) - DC news

Пресаташето на БФС: Тодор Неделев ще се прибере до 10-15 дни (ВИДЕО)

Футболистът не е гледал снощния мач срещу Грузия заради лекарска забрана, но вече си спомня неща до момента на катастрофата, след това нищо не помни

Надяваме се Тодор Неделев да се прибере в България след 10-15 дни. Това заяви пресаташето на Българския футболен съюз Виктор Игнатов в предаването „Здравей, България“ по NOVA.

Той даде нова информация за състоянието на футболиста, пострадал при пътен инцидент с националния отбор на страната на път за хотела в грузинската столица Тбисили.

„Състоянието на Тодор се подобрява с всеки изминал ден, вече започва да си припомня неща до момента на удара, след това нищо не помни. Очакваме след 3-4 дни да бъде изписан от болницата, след което ще бъде настанен в хотел в Тбилиси. Надяваме се той да се прибере в България след 10-15 дни.

Тодор искаше да наблюдава вчерашния двубой с Грузия, но лекарите не му позволиха не защото не може да гледа или да слуша, а заради емоциите – той трябва да бъде спокоен“, разкри Игнатов.

Пресаташето на БФС отрече да не е имало интерес от страна на българските институции. „Не, няма такова неща. Още веднъж искам искрено да благодаря на посолството в Грузия и Ралица Димитрова“.

Игнатов се върна и към тежкия инцидент, който доведе до спешната операция на Неделев заради черепно-мозъчна травма, продължила окло два часа.

„Всичко стана за секунди, както обикновено се случва в такива ситуации. Извадихме късмет, че ударът не беше челен, тогава щетите щяха да бъдат неимоверно по-жестоки“, категоричен бе той.

България завърши наравно 0:0 при визитата си на Грузия вчера вечерта, а днес се прибира на Летище София с полет, който се очаква да кацне в 12:00 часа.

Подобни статии

Top