Претъпкани хипермаркети и опашки пред щандовете за риба в "Западен" (СНИМКИ) - DC news

Претъпкани хипермаркети и опашки пред щандовете за риба в „Западен“ (СНИМКИ)

Паркингите пълни, дистанция в магазините – никаква

Претъпкани хипермаркети и опашки пред щандовете за риба, видя репортер на DCNEWS в съботния ден в няколко хипермаркета в Пловдив. Всякакви противоепидемични мерки, обявени със заповеди на национален и областен кризисен щаб не се спазват, а в магазините, особено по обяд, имаше много повече от разрешените 50 или 100 души, които трябва да бъдат допускани.

Блъскащи се помежду си хора, бързащи да напазаруват за обяд и като цяло за предстоящата седмица, установи репортер на сайта и в трите хипермаркета на бул. „Пещерско шосе“. В по-малките супермаркети в кв. „Христо Смирненски“ ситуацията беше същата.  Паркингите навсякъде преливаха, а в самите магазини не се спазваше никаква дистанция.

А в пловдивски хипермаркет за играчки, детски стоки и домашни потреби на околовръстното, блъсканицата е още по-голяма, написа във Фейсбук групата  „Забелязано в Пловдив“ пловдивчанин като публикува снимка с коментар: „Джъмбо днес !! без коментар.“

И докато по време на предишната карантина през пролетта на входовете на магазините имаше охрана, която да следи кой влиза с маска и кой не, и да пропуска по десетина души от опашките, които се виеха пред магазините, в момента охранителите са абдикирали от задълженията си, а клиентите щурмуват магазините без да бъдат ограничавани.

„Поне изминалите месеци приучиха хората да носят маски, докато пазаруват“, коментира възрастна жена, дошла да си купи шаран за утрешния Никулден.

1 2

Подобни статии

Top