Превозвачи протестираха с автошествие в Пловдив

Собственици на фирми за случаен превоз протестираха с шествие по пловдивските улици

50 автобуса на 37 фирми от Пловдив, Асеновград, Карлово и Пазарджик се включиха с искания за безлихвено отсрочване на задълженията към бюджета, след обявяването на извънредно положение, безвъзмездна финансова помощ и безлихвени заеми, съобщи Радио Пловдив.

Протестът тръгна от Асеновградско шосе, като шествието беше приветствано с клаксони по пловдивските улици от шофьорите на автобусите в градския транспорт.

„Нашият сектор е с никакви приходи и без никаква финансова помощ. Пуснахме няколко писма до държавата, но нямаме отговор. Като не искат да ни чуят, съм дал поне да ни видят. Основното, което искаме е отлагане с шест месеца на данъчните ставки заради осигуровките и задълженията към бюджета. Настояваме и за безвъзмездно финансиране от минимум 30 000 лв., тъй като ние в момента сме с доста големи разходи всички колеги“, каза преди старта на протеста координаторът на Сдружение „Случаен превоз“ за Пловдив Валентин Георгиев.

Досега изпратените писма за спешни икономически мерки до институции и министерства са останали без отговор.

„Само входират писмата, които пускаме като сдружение“, коментира Георгиев.

„Над 370 са фирмите, свързани със случайния превоз в страната, които ни подкрепят. Надяваме се и на безлихвени и нисколихвени кредити, които да ни помогнат да си стъпим на краката в по-нататъшен етап. Ако нашите искания стигнат до правителството, искаме да седнем и да коментираме възможностите, с които държавата може да ни помогне“, допълни Валентин Георгиев.

1 2

Подобни статии

Top