Превозвачите се оплакаха на Зико от общината, Тотев: Преди избори всеки започва да иска (ВИДЕО)

За утре е насрочена нова среща с превозвачите

Пловдивските превозвачи, които обслужват линниите на градския транспорт под тепетата, се оплакаха днес на областния управител Здравко Димитров, че има вероятност да спрат да обслужват градксите линии. Причината са проблемите, които  могат да доведат до колапс градския транспорт в Пловдив.

Според собствениците на транспортните фирми Веселин Дошков, Димитър Чолаков и Петко Ангелов, те вече три месеца чакали да бъдат приети от кмета, за да изложта пред него проблемите си, но до такава среща все още не се е стигнало.

Превозвачите настояват община Пловдив да започне да превежда необходимите средства за километър пробег, както е  записано в договора за транспортния проект.  По думите им те са подписали договор, в който разчетите при влязла в сила система за електронно таксуване са 1.94 лв. за километър пробег, но в момента им се плаща по старите ставки, които са 1.50 лв. за километър. Собствениците на транспортните фирма заявиха, че това е доста под себестойността на услугата и тези загуби ги водят към фалит, защото не могат да се разплащат в срок с доставчиците на гориво. Това неминуемо ще доведе до спиране на доставките на гориво и опасност Пловдив да остане без градски транспорт, твърдят те.

Превозвачите допълниха, че са направили исканите от тях инвестиции и са закупили автобуси от най-високия екологичен клас Евро- 6, като са ги оборудвали с автомати за чекиране. Те настояват системата за електронно таксуване да влезе в сила в най-кратки срокове и да започне да им се изплащат полагащите се по договор разходи за километър пробег.

По време на срещата областният управител заяви, че се ангажира с бързото разрешаване на проблема и ще срещне двете страни, които да уточнят ангажиментите си, за да не се стига до спиране на градския транспорт в Пловдив. Срещата ще се проведе утре, 16 юли от 09.00 часа, в залата на Областна администрация – Пловдив.

1 2

Подобни статии

Top