Превозвачите в Пловдив със зелена светлина за още субсидии

Средствата касаят държавния бюджет, успокои председателят на ОбС – Пловдив

Пловдивските превозвачи ще могат да разчитат на още средства от държавния бюджет. Това става възможно, след като общинските съветници гласуваха допълнение към общите правила, касаещи услугата за превоз на пътници по линии от транспортната схема на Община Пловдив, с което се допуска разпределянето на допълнителни средства за субсидии на превозвачите, предаде репортер на DCnews.bg. 

Средствата касаят изключително субсидиите, които идват от държавния бюджет, поясни за съветниците председателят на местния парламент Александър Държиков. Санкциите, които се удържат от тях заради нарушения, се връщат отново в големия бюджет и остават там, а държавата планира обема на следващата парична помощ, съобразявайки се с редуцирания размер на парите. С промяната на правилата тези пари отново ще се връщат при превозвачите.

В залата се чу подкрепящо мнение, че и без това получаваме прекалено малко от държавата, за да си позволим да не вземем, каквото можем. В крайна сметка точката бе приета с 41 гласа „За“.

Подобни статии

Top