Превозват деца от пловдивска детска занималня в необезопасено ремарке (ВИДЕО)

Сигналът е изпратен до медиите от Института за пътна безопасност

Деца от детска занималня в Пловдив са били превозвали в необезопасено ремарке. Това става ясно от сигнал, получен от Института за пътна безопасност и препратен до медиите.

„Със сигнала до медиите се обръщаме и до съответните институции, които трябва да предприемат нужните действия за реакция“, пишат от Института.

Сигналът е на Екатерина Димитрова, която е адвокат от Адвокатска колегия – София. Ето какво пише юристката:

Казвам се Екатерина Димитрова и съм адвокат от Адвокатска колегия- София. От клиент получих информация за деца, опасно превозвани в открито необезопасено ремарке на товарно МПС, поради което подавам настоящия сигнал. 
На фейсбук- страницата на училище „Детска планета“ – град Пловдив е качено видео- излъчване на живо от превозване на деца в открита каросерия на товарно МПС. Децата не са обезопасени, видимо се клатушкат, дори едно момиче през цялото време ги подканя да се държат здраво. Видеото е качено на следния адрес  https://www.facebook.com/planetadetska. Това е фейсбук- профилът на ЦОВЗ „ДЕТСКА ПЛАНЕТА “ – град Пловдив, с адрес : гр. Пловдив, ул. „Дунав“ №5.

При прегледа на видеоматериала се вижда, че петима души – четири деца и една жена се возят в открит товарен отсег на товарно МПС и всеки момент някое от тях може да изпадне от каросерията. От видеото става ясно, че маршрутът е дълъг, тъй като децата казват, че отиват до връх /не се чува добре/ в Стара планина, т.е. ще се върнат в град Пловдив със същото превозно средство. Жената, която снима, коментира, че и г-н Банков е там.

„Детска планета“ е частна занималня в град Пловдив, чийто собственик и управител е Румен Банков. На мен лично не само като юрист, но и като гражданин и родител ми се струва, че такова превозване на деца е опасно и недопустимо и се надявам организаторите на това пътуване да имат убедителни аргументи в своя полза. Моля отговорните институции да предприемат действия за недопускане на превозването на деца от детската градина по начин, който видимо застрашава тяхната сигурност и живот. 

Предоставям линк към видеото.  https://www.facebook.com/planetadetska/videos/404286050978928

Прикачвам и видеофайл, свален от мен от въпросния линк.   

Вижте видеото:

Засега не е ясно дали са сезирани съответните институции за сигнала.

Подобни статии

Top