През февруари: Общината се похвали с лов на комари

комари

Започва подготовката на първите пръскания за годината

Започва първото за годината пръскане срещу насекоми по утвърдения годишен график за обработка на публични обществени места, съобщават от пресцентъра на Община Пловдив. По план от началото на пролетта два пъти в месеца се предвижда обработка срещу ларви на комари и два пъти – срещу възрастни форми.

От ОП „Дезинфекционна станция“ информират, че при благоприятни метеорологични условия в периода от 03.02.2020 г. до 28.02.2020 г. (включително) ще се извърши мониторинг на биотопите на комари на територията на  Община Пловдив. При установяване наличие на ларви ще се проведат необходимите дезинсекционни обработки.

Обследването включва следните водни площи: Канал от КАТ-Пловдив на запад и на север; канал до Карловско шосе; канал в жк Тракия от Асеновградски надлез до Ягодовско шосе; биотоп в кв. Прослав; канал  Рогошко шосе; брегова зона по южното и северното течение на река Марица и около притоци; Гребен канал и приливник, отчитат от Общината.

Към момента времето е топло и затова експертите предлагат, че още през март ще се извършат първите пръскания. При провеждане на обработките ще се използват разрешени за употреба биоцидни препарати, в съответната препоръчителна доза и концентрация.

Подобни статии

Top