Президентът и военният министър откриват "Хемус 2022" - DC news

Президентът и военният министър откриват „Хемус 2022“

15-ото Международно изложение за отбранителни продукти и услуги се провежда от днес до 4 юни в Пловдивския панаир

Президентът Румен Радев, министърът на отбраната Драгомир Заков и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще открият днес 15-ото Международно изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2022”. То се провежда от 1 до 4 юни в Международния панаир в Пловдив. Церемонията по откриването ще започне в 11.00 ч. пред Палата 3 на Международния панаир – Пловдив.

Преди откриването на „Хемус 2022“, от 10.00 ч. в зала „Пресклуб“ на панаирния град заместник-министърът на отбраната Станимир Георгиев ще даде пресконференция. В нея ще участват също доц. д-р Иван Соколов – главен директор на Международен панаир Пловдив, контраадмирал (о. р.) д-р Николай Николов – председател на УС на Фондация „Хемус-95“, представители на Министерството на икономиката и индустрията.

Международната специализирана изложба „Хемус 2022” се провежда под патронажа на Министерството на отбраната и Министерството на икономиката и индустрията и се организира от фондация „Хемус – 95“. В първия ден на изложението ще се проведе заседание на Индустриалния форум на тема: „Приоритети на България за развитие на отбранителни способности и иновации в отбраната –  прилагане на засилено военно-техническо сътрудничество в рамките на ЕС и НАТО“.

На 2 юни ще се проведе XI международна научна конференция, организирана от  Института по отбрана „Професор Цветан Лазаров“ на тема „Научните изследвания, технологии и иновации – основа за изграждане на нови отбранителни способности“.

На 3 юни в демонстрационните стрелби на полигона „Змейово“ ще бъдат представени нови разработки и продукти на седем компании.

Подобни статии

Top