Президентът: Неравенствата в доходите в България растат и вече сме на първо място в Европа по този показател - DC news

Президентът: Неравенствата в доходите в България растат и вече сме на първо място в Европа по този показател

Социалното предприемачество дава възможност на най-уязвимите чрез своя труд да се чувстват достойни членове на обществото

„Социалното предприемачество създава условия и дава възможност на уязвимите групи да се трудят пълноценно и да разгръщат своя талант, така че да не разчитат на помощи и подаяния, а да се  чувстват достойни членове на нашето общество“. – Това заяви държавният глава Румен Радев, в приветствието си към участниците в  Деветия европейски форум за социално предприемачество, който се провежда в Международния панаир в Пловдив.

„През последните години “, изтъкна президентът. Той подчерта, че това негативно явление може да бъде преодоляно и с подкрепата на социалното предприемачество.

Румен Радев отправи благодарност към организатора на форума – Националния съюз на трудово-производителните кооперации в България, както и към осемте национално представени организации на хора с увреждания.

„Кооперирането, доброто управление и социалната ангажираност са принципи, залегнали не само в кооперативното движение, но върху тях трябва да градим и мерките за справяне със социалната и икономическата криза като последствия от пандемията“, посочи още президентът Радев и изтъкна дълбоките традиции на българското кооперативно движение.

Европейският форум за социално предприемачество успя да се развие и наложи катоплатформа на нов социално-икономически модел

„Европейският форум за социално предприемачество е необикновена и благородна инициатива. Тя възникна като пространствена възможност за изява на хората с увреждания. За 10 години успя да се развие и наложи като платформа на нов социален икономически модел“, посочи в словото си при откриването Иван Соколов, изпълнителен директор на Международен панаир – Пловдив.

1 2

Подобни статии

Top