Президентът: Очаквам държавата да подкрепя военната индустрия (ГАЛЕРИЯ/ВИДЕО) - Страница 2 от 3 - DC news

Президентът: Очаквам държавата да подкрепя военната индустрия (ГАЛЕРИЯ/ВИДЕО)

Вицепремиерът Каракачанов също приветства присъстващите.

„От своето създаване преди 25 години международната изложба за отбранителна техника „Хемус“ извоюва авторитет и на всяко следващо издание присъстват все повече и повече фирми. Въпреки пандемията тази година участват 90 изложители от 18 държави от Европа, Азия, Африка и Южна Америка. Надявам се, че за всички участници това ще бъде ползотворен форум, на който всеки да открие нави партньори, приятели и да допринесе за развитието на отбранителната индустрия както в България, така и в страната, от която идва“. Това посочи министърът на отбраната по време на откриването.

„В проектите за модернизация на Българската армия, които започнаха преди няколко години, основна наша цел е да включим български фирми, за да може това да допринесе за развитието на българската отбранителна индустрия. Убеден съм, че това е правилно и ще бъде наша политика не само по време на това правителство, но и на следващите български правителства“, категоричен бе министър Каракачанов.

Ето какво още казаха държавният глава, вицепремиерът Красимир Каракачанов и министърът на икономиката Лъчезар Борисов при откриването на военната изложба.

Президентът Румен Радев откри Международната изложба за отбранителна техника „Хемус – 2020”

Президентът Румен Радев откри Международната изложба за отбранителна техника „Хемус – 2020”

Публикувахте от DCnews Новини от Пловдив и региона в Сряда, 30 септември 2020 г.

Преди главнокомандващият на въоръжените сили бе посрещнат от тържествения строй на Гвардейската част, която след това премина в тържествен марш пред официалните лица на трибуната. Сред тях бяха началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, министрите на отбраната на Ирак и Камерун, зам.-министъра на отбраната на Бразилия и представители на много чуждестранни армии, включително и на САЩ, а също представители на държавната и местната власт.

1 2 3

Подобни статии

Top