Президентът посети Пловдив, чака се и премиерът

Румен Радев бе посрещнат от протест на противници и от група симпатизанти, Бойко Борисов пътува към града под тепетата

Естественият изход от напрежението в страната е оставка и никакви прегрупирания в кабинета не могат да го спасят. Това заяви президентът Румен Радев по време на посещението си в Пловдив тази вечер, съобщава Радио Пловдив.

Той подчерта, че главният прокурор Иван Гешев е пропуснал много възможности да разкрие огромни злоупотреби на властта и олигархията, като вместо това е избрал да ги брани. Затова според него протестите с искане на оставки ще продължат. Държавният глава коментира и думите на премиера Бойко Борисов, който заяви, че Шиши му е редил служебното правителство преди три години. По този повод Радев заяви:

Как да го коментирам? Аз нито познавам този Шиши, нито Доган, нито Божков и така нататък. Друг е давал, в случая премиерът, огромни обществени поръчки за милиарди, тъкмо на Шиши. Друг е пушил пури, друг е раздавал банки. Не моето правителство. Така че, който е имал вземане даване с целия този кръг, сега ще трябва да си носи последствията. Хората затова са на улицата. Протестът не е някакъв социален или политимчески. Той е морален протест. Той е за морала в управлението, в политиката, за начина на управление на държавата.

В очакване на президентската визита пред сградата на Градската художествена галерия в града под тепетата пък се бяха събрали две групи – привърженици на президента Радев, както и симпатизанти на ГЕРБ.  Привържениците на държавния глава го посрещнаха с бурни аплодисменти и скандираха името му.  Те се снимаха с президента, който се спря при тях за кратък разговор.

Опонентите на държавния глава скандирпаха „Оставка“ и го очакваха с плакати „Радев, оставка!“, „Импийчмънт за Радев“, „Фигурант на Божков“. „Тук сме да кажем на президента на президента, че не сме мутри и сме разочаровани от него. Аз съм гласувал за ГЕРБ и съм един от тези 1 милион и 200 хиляди, които подкрепят правителството„, каза Мирослав Тенев, член на ГЕРБ.

Президентът Румен Радев бе в Пловдив, за да се срещне със студенти от специалност „Графичен дизайн и фотография“ на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ в Пловдив. Той разгледа тяхната изложба с фотографии и дизайнерски проекти.

Междувременно от пресцентъра на Община Пловдив обявиха току-що, че премиерът Бойко Борисов пътува към Пловдив и се очаква около 19,30 часа. 

Подобни статии

Top