Президентът Румен Радев към Зингаревич: Това е най-голямото футболно дерби на България - DC news

Президентът Румен Радев към Зингаревич: Това е най-голямото футболно дерби на България

Държавният глава няма да може да гледа на живо пловдивското дерби, но не скри симпатиите си към „жълто-черните“ чрез писмо от главния му секретар

От Президентството на Република България изпратиха писмо до Ботев (Пловдив) по повод отправената покана към Президента г-н Румен Радев да присъства на дербито на Пловдив.

Президентът няма да може да наблюдава битката между Ботев и Локомотив заради натоварената си програма, но нарече срещата между двата пловдивски гранда „най-голямото футболно дерби в България“.

Ето и съдържанието на писмото:

Уважаеми Господин Зингаревич,

От името на президента на Република България г-н Румен Радев, изказвам искрена благодарност за изпратената до него покана да присъства на дербито между отборите на ПФК Ботев Пловдив и ПФК Локомотив Пловдив. Като държавен глава президентът г-н Румен Радев винаги ще подкрепя всяко достойно усилие за нови успехи в областта на спорта и каузата българските деца и младежи да спортуват активно.

Вече 110 години, най-старият футболен клуб в България Ботев (Пловдив) не само развива и отстоява принципите на честната игра, но и утвърждава ценностите на физическото възпитание и спорта. Ентусиазмът, с който възпитаниците на Първа мъжка гимназия и Френския колеж полагат основите на футбола в града под тепетата, бързо дава резултати. Школата на футболния клуб създава легенди, които не само представят България десетилетия наред, но и до днес продължават да са достоен пример за подражание на младите футболни таланти.

Със съжаление трябва да Ви информирам, че натоварената програма на държавния глава възпрепятства неговото участие в най-голямото футболно дерби в страната.

Използвам случая, от името на президента на Република България г-н Румен Радев, да отправя към Вас и стотиците хиляди ревностни „жълто-черни“ привърженици най-сърдечни пожелания по случай 110-тата годишнина на Ботев (Пловдив), а на всички спортисти, деятели и ветерани на футболния клуб да пожелая крепко здраве, спортен хъс за нови постижения и още много шампионски титли.

С уважение,
Димитър Стоянов
Главен секретар на Президента на Република България

Подобни статии

Top