Президентът Румен Радев: Няма да допусна въвличането на България в този конфликт!

Избран съм, за да отстоявам сигурността на българите и мира в България, добави той

„Като държавен глава няма да допусна въвличането на България в този конфликт. Избран съм, за да отстоявам сигурността на българите и мира в България. Цената на войната я пращат гражданите, а не телевизионните проповедници. Моята грижа са хората“. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев.

Той коментира и първите 100 дни на кабинета на Кирил Петков:

„В една невиждана досега каскада от кризи правителството имаше своите 100 дни. Но тези кризи не дават толеранс на българските граждани и на бизнеса. Цените растат. Аз очаквам правителството да се фокусира върху гарантирането на енергийната и продоволствена сигурност. Все още хората очакват резултати. Учудващо за мен и объркващо за много хора е системното отстраняване на кадрите на служебните правителства, които разкриха множество корупционни схеми, от които реално започна промяната. Така че, много надежди са свързани с това правителство, но много са и очакванията за много по-бързи резултати“, посочи Радев.

„Очаквам не само посланикът на Руската федерация – всички посланици в България, да работят и да се изявяват в рамките на своя статут, с уважение към българските институции и суверенитет“, категоричен е Радев.

„Войната определено ще принуди Европейския съюз да действа много по-солидарно и ако това се случи, ще бъде наистина успех за българското правителство“, коментира Радев по въпроса за общите преговори на ЕС за доставки на газ.

Президентът Румен Радев пристигна в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, където ще отправи приветствие към студентите и академичната общност от Националната академия за театрално и филмово изкуство по случай Международния ден на театъра – 27 март. Студентите ще изнесат спектакъла „Дъх разстояние“.

Снимка: стопкадър Фейсбук

Подобни статии

Top