Президентът Румен Радев ще участва в тържественото отбелязване на Националния празник Трети март на Шипка

Държавният глава ще приеме почетния строй

Президентът Румен Радев ще участва в тържествената церемония по отбелязване на Националния празник на България 3 март на Шипка.

В 11.10 часа държавният глава ще приеме почетния строй, след което ще се проведе ритуалът по поднасяне на венци и цветя на площада с барелефите под връх Шипка.

Държавният глава ще произнесе слово по случай Националния празник на България – 3 март.

В петък община Габрово обяви, че отменя създадената организация за църковно-военния ритуал на връх Шипка по повод Националния празник. Причината е завишения брой новозаразени с коронавирус.

Отменя се организираният за гражданите автобусен транспорт. Временната организация на движението от страна на Пътна полиция се запазва.

В София от 11.00 часа вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в церемонията по издигане на националния флаг на Република България пред паметника на Незнайния воин и ще поднесе цветя пред Паметника на българския опълченец. 

От 18.30 часа на пл. „Народно събрание“ в София ще се състои тържествената заря-проверка по повод Националния празник на България. Президентът Румен Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия. В 18.40 часа държавният глава ще произнесе слово. В церемонията ще участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Подобни статии

Top