Президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на ИТН - DC news

Президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на ИТН

Мандатът прие определения за премиер от „Има такъв народ“ – Пламен Николов

Президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на „Има такъв народ“ преди минути.

В началото на церемонията Тошко Йорданов от ИТН връчи предложението на партията за министър-председател. Това е Пламен Николов.

„Уважаеми г-н Николов, в изпълнение на чл. 99 от Конституцията на Република България, Ви възлагам с мой указ №192 да съставите правителство“, каза президентът.

„В резултат на изборите от 11 юли тази година на вас се падна отговорността да получите първия проучвателен мандат. Хората гласуваха за вас с очакване да консолидирате фронта на промяната срещу проваленият корупционен модел на властта. Време е да разберат как и с кои личности. Твърде много неотложни проблеми се трупат, за да допуснете провал. Вярвам и съм убеден, че го съзнавате. Българите очакват Вашите предложения за кабинет в рамките на установения от Конституцията срок. Желая Ви успех!“, посочи Румен Радев.

„Благодаря г-н президент! За мен е изключителна чест и отговорност да съм тук и да получа този мандат от Вас. Ще направя всичко възможно всичко да бъде в установените законови срокове“, каза определения за премиер от ИТН Пламен Николов.

Пламен Николов е 43-годишен, има магистърска степен от Философския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Специализирал в Австрия, защитил докторат по философия в Софийския университет. От 18 години се занимава с бизнес, като 13 от тях са в сферата на мениджмънта. Преди две години се е явилна кастинг за членство в ИТН.

Вижте повече във видеото:

Видео и снимки: Фейсбук/Президентство

Подобни статии

Top