Президентът с поредица от коментари по актуални въпроси

Държавният глава бе на посещение в град Садово днес

При липсата на ясни убедителни разчети и замисъл идеята за държавна петролна компания изглежда като авантюра, която подсказва, че държавата не се справя в борбата с картелите на горивата и с осигуряването на  ефективна пазарна среда за свободна конкуренция. Това заяви президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за плановете на правителството за държавна петролна компания. Коментара си държавният глава направи при посещението си в гр. Садово днес.

Странно е как държавата ще играе двойна роля – от една страна ще бъде конкурентен участник на пазара, а от друга страна ще бъде регулатор“, каза президентът. Според него е необходимо да се каже ясно откъде ще дойдат огромните публични ресурси за реализирането на идеята. „Ако ние ще строим държавни бензиностанции по начина, по който в момента се строят магистрали и се ремонтират язовири – по-добре да не го правим“, допълни Румен Радев и отбеляза, че посочената от правителството цел за намаляване цените на горивата е в контекста на предизборната ситуация.

Президентът посъветва вместо да се строят 100 бензиностанции, да се  построят във всеки областен град учебни центрове за дигитални технологии и иновации, в които да се обучават българските деца.

Снимка: БНТ

1 2 3

Подобни статии

Top