Президентът със съболезнования към близките на загиналите при пожара в дома в село Рояк

9 души загинаха вчера вечерта при пожар в Дом за стари хора „Топъл дом“ в селото

Държавният глава Румен Радев изрази съболезнования на семействата и близките на загиналите при пожара в дома за възрастни хора в село Рояк, съобщиха от Президентството.

От името на българския народ и от свое име президентът изказва съпричастност към загубата и болката на опечалените. Румен Радев изразява надежда за скорошното възстановяване на оцелелите в пожара.

Държавният глава очаква компетентните институции своевременно да установят причините за злополуката, отнела човешки живот.

„Дължим спокойни и достойни старини на нашите възрастни хора. Грижата за тях трябва да бъде осигурена в подходяща и безопасна среда“, заявява президентът и посочва, че са необходими мерки, за да не се допускат трагични инциденти в бъдеще.

Продължава разследването на големия пожар в старческия дом. Припомняме, еч при инцидента загинаха 9 души, имало е и 6 човека с леки обгазявания, които са прегледани на място от екипите на Спешна помощ.

По първоначални данни огънят е започнал от покривната конструкция на сградата и е засегнал третия етаж. Предполагаемата причина за случилото се е късо съединение в помещението, в което се намират бойлерите.

Пожарът бързо е бил овладян от пристигналите на място пожарни автомобили. Обитателите на дома са били евакуирани. Очаква се заключението на разследващите след първоначалните огледи.

„Първоначалният оглед е извършен през нощта. Телата са извозени в съдебна медицина”, заяви Атанас Михов, директор на ОД на МВР.

Подобни статии

Top