Президентът свиква КСНС за ЧЕЗ (ВИДЕО)

КСНС ще бъде свикан през втората половина на април

Президентът ще свика Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) за сделката с ЧЕЗ. Това съобщи самият Румен Радев в Пловдив, по време на посещението си в 68-а бригада „Специални сили“.

Президентът изпробва висилката в Парашутната бригада (СНИМКИ)

Съветът ще бъде свикан през втората половина на месец април, уточни държавният глава. По думите му темата за ЧЕЗ продължава да бъде актуална, тъй като правителството дължи на българския народ отговори на въпроса, каква е схемата на финансиране на тази сделка и по какъв начин тя е получила политическа подкрепа.

„Защото нали всички знаем, че без такава, няма как тази фирма да получи такава огромна ангажираност от банките? Докато не е ясен този въпрос за схемата на финансите, няма как да сме наясно и с това, под каква форма и по какъв начин българското правителство се готви да стане партньор на г-жа Гинка Върбакова, кой води преговори от името на българската държава и много по-интересно – кой води преговори от името на г-жа Върбакова“, запита риторично Радев.

Той бе категоричен, че до момента не е разполагал с информация

от службите за сделката. Затова изрично настоял и получил информацията от компетентните органи, която регулярно е била изпращана в Министерски съвет.

„Ето защо считам за основателно да бъде свикан КСНС, на който да бъдат разгледани въпросите за енергийната сигурност на страната“, подчерта президентът.

Въвлечен ли е държавният глава в хибридна война с Русия?

Той посочи, че руският патриарх Кирил сам е избрал да си тръгне като политик от България, след посещението си у нас по повод националния празник:

1 2

Подобни статии

Top