Президентът, вицепрезидентът и премиерът  ще участват в отбелязването на 24 май

Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще отбележат Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май.

От 09.30 часа двамата ще положат цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методий пред Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ заедно с представители на служебното правителство.

От 11.00 часа пред Двореца на културата в Перник вицепрезидентът ще отбележи празника заедно с жителите и гостите на града.

От 14.00 часа в зала „Концертна“ на Централния военен клуб държавният глава ще участва в тържественото отбелязване на 110 години от основаването на Съюза на народните читалища.

Премиерът Стефан Янев ще участва в отбелязването на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност

Министър-председателят Стефан Янев ще участва в отбелязването на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май.

От 9.30 часа премиерът Янев ще поднесе цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методий пред Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“.

Снимка: ТВ Европа

Подобни статии

Top