Президентът връчва проучвателния мандат на ИТН днес

Радев: Виждате, че конструктивният диалог се разпада

Президентът Румен Радев обяви тази сутрин в Плевен, че ще връчи проучвателния мандат за съставяне на правителство на „Има такъв народ“ днес следобед в 17.00 ч.

„Виждате, че конструктивният диалог се разпада. В тази ситуация, вместо диалог вие чувате атаки към служебните министри, които съвсем наскоро бяха увещавани да останат в редовния кабинет. България е изправена пред предизвикателства, които изискват час по-скоро да имаме редовно правителство. И е време българите и те са в правото си да узнаят кой е кандидатът за министър-председател и какви са истинските намерения на победителите в изборите„, посочи държавният глава.

„Затова ще връча проучвателния мандат днес в 17.00 ч. Оттам нататък действаме по процедурата„, добави Радев.

Президентът тази сутрин участва в тържествения ритуал по връчване на дипломите и присвояване на първо офицерско звание на випускниците на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски”. Церемонията ще се състои на площад „Възраждане“ в Плевен. Той ще приеме почетния строй, ще връчи дипломата, пагоните и наградата на първенеца на випуска и ще отправи приветствие към випускниците на ВВВУ.

Снимка: стоп кадър bTV

Подобни статии

Top