При акция: Шофьор опита да подкупи ченгетата, арестуваха го

Само за денонощие: Пловдивската полиция с 20 бързи производства под надзора на прокуратурата

За установените криминални престъпления, водачите са задържани в ареста

Полицията установи 1361 нарушения и образува 20 бързи производства за криминални престъпления под надзора на прокуратурата в рамките на специализирана полицейска операция по засилен контрол на водачи на МПС на територията на пловдивска област, провела се на 24 ти срещу 25 май. Участие в проверките са взели служители на районните управление и на секторите „Специализирани полицейски сили“ и “ Пътна полиция“.

В хода на операцията са проверени 1825 автомобила и 2150 лица. Съставени са 340 акта за установяване на административно нарушение, а наложените глоби по фиш са 870 броя. Петима от водачите са установени да шофират след употребата на наркотични вещества. Тестът с техническо средство за употреба на алкохол е отчел, че 6 от шофьорите са седнали зад волана след употреба на алкохол над 1.2 промила. За превишена скорост са санкционирани 531 водачи на МПС.

В рамките на населено място са били засечени 20 автомобила при движение с над 100 км/ч, като най- високата заснета скорост е на територията на гр. Пловдив – където 41 годишна жена е шофирала със 142 км/ч. Заснетата извън населено място скорост е от 137 км/ч. при ограничение от 60км./ч 25 от проверените водачи са били неправоспособни.

21-годишен млад мъж от село Маноле е задържан в полицейския арест, след като проверяващите установили, че е неправоспособен, а за да избегне санкцията, предложил на полицаите подкуп.

1 2

Подобни статии

Top