При спецакция иззеха над 700 килограма нелегален тютюн в Пловдив - DC news

При спецакция иззеха над 700 килограма нелегален тютюн в Пловдив

Служители от Шесто РУ разкриха работилница за преработка на контрабанден тютюн в Пловдив

Специализирана полицейска операция за пресичане на незаконното съхранение и разпространение на стоки без български бандерол бе проведена вчера от служители на Шесто РУ в Пловдив.  В стопански двор в Източна промишлена зона са задържани петима души докато товарят в лек автомобил чували с наситнен тютюн. Установена е самоличността на извършителите – четирима криминално проявени  и осъждани мъже и техен непълнолетен помощник.

При последвалите процесуални и следствени действия е изяснено, че контрабандната стока в автомобила е 140 килограма. Още 90 килограма от нея, разпределени в еднокилограмови разфасовки, са открити в различни помещения в имота.

Допълнително при претърсването са установени и 16 бали с тютюневи листа с общо количество 480 килограма, както и електрическа машина за рязането им. Конфискувани са и други веществени доказателства за осъществяваната незаконна дейност.

С полицейска заповед извършителите са задържани за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство за държане и разпространение на безакцизни стоки, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.

Подобни статии

Top