При спецакция на ГДБОП и полицията: Иззеха множество ментета от склад на фирма - DC news

При спецакция на ГДБОП и полицията: Иззеха множество ментета от склад на фирма

Арестувани са мъж и жена, представители на търговското дружество

Голямо количество артикули, имитиращи запазени търговски марки, са иззети при съвместна операция на ГДБОП и ОДМВР-Пловдив.

Операцията за пресичане на престъпления, свързани с интелектуалната собственост и противодействие на незаконното разпространение на стоки, носещи защитени търговски марки, е реализирана след придобита информация и извършен анализ в Междуведомствения център на ГДБОП. Оказано е съдействие от служители на Сектор БОП-Пловдив, които в резултат на проведени оперативни действия са установили местонахождението на склад, който се използва от фирма като депо за съхранение на артикули от защитени търговски марки.

След проведен задълбочен анализ, в началото на седмицата е предприета съответната съвместна акция, в рамките на която разследващите екипи от СБОП-Пловдив и отдел „Икономическа полиция“ при ОДМВР- Пловдив са пристъпили към претърсване на помещение в северната промишлена зона на Пловдив, ползвано от фирмата. В процеса на извършените процесуално-следствените действия са открити 300 кашона с текстилни изделия, чанти, обувки и други аксесоари, означени със знаци на над 12 световно известни марки, без необходимото по закон съгласие на правопритежателя им. Иззети са близо 13 000 артикула, които според първоначалната информация били подготвени за износ със съответните товарителници към страни от Европейския съюз.

По случая в отдел „Икономическа полиция“ при ОДМВР- Пловдив е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 172б от НК. С полицейска заповед са задържани мъж и жена, представители на търговското дружество. Работата по документиране на случая продължава според указанията на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Пловдив.

Подобни статии

Top