При спецакция на пътя: 7 дрогирани, 6 пияни и 3-ма неправоспособни водачи спипаха в Пловдивско - DC news

При спецакция на пътя: 7 дрогирани, 6 пияни и 3-ма неправоспособни водачи спипаха в Пловдивско

Двама от тях са заловени в Асеновград, други – в Карловско, Хисарско и Маноле

По случаите се водят полицейски производства

В изпълнение на един от водещите приоритети за ефективно обезпечаване на пътната безопасност и предотвратяване на сериозните нарушения на правилата за движение, активните действия на територията на ОДМВР-Пловдив продължават. Припомняме, че по най-натоварените пътни артерии е осигурено осезаемо полицейско присъствие, а в ежедневния пътен контрол е включен целият охранителен състав от полицейските подразделения с правомощия за работа по Закона за движение по пътищата.  Периодично по това направление на дейност се планират и осъществяват специализирани операции, като при проверките се прилагат и двата подхода – широкообхватен и линеен. За всяка констатирана проява на неспазване на установения ред от участниците в движението, служителите вземат съответното административно или наказателно отношение.

След поредните засилени проверки, извършени от петък до неделя по пътищата в областта, са започнати бързи и досъдебни производства срещу 16 засечени в нарушение водачи.

Жена и шестима мъже са хванати да управляват автомобили под въздействие на наркотични вещества или техни аналози по време на пътния контрол в пловдивските квартали „Столипиново“ и „Кючук Париж“, в Карлово, Храбрино, Йоаким Груево, Маноле и на главен път Пловдив-Карлово, посока Черноземен. Други шестима шофьори са били зад воланите след употреба на алкохол над 1,2 промила. Двама от тях са заловени в Асеновград, а останалите – на територията на район „Северен“, пътя между Карлово и Калофер, в Старо Железаре и Ново Железаре. Междувременно в Пловдив – в жк „Тракия“ и на бул. „Цариградско шосе“, както и в Сопот, са установени трима шофьори с отнети свидетелства за правоуправление по силата на наложено административно наказание.

С полицейски заповеди всичките са били задържани за срок до 24 часа в съответните районни управления.

Подобни статии

Top