При спецакция: Нелегални тютюн и цигари откриха ченгетата в Асеновградско (СНИМКИ) - DC news

При спецакция: Нелегални тютюн и цигари откриха ченгетата в Асеновградско (СНИМКИ)

До обяд при акцията са съставени 8 акта за пътни нарушения, 3 за липсващи документи за самоличност и 1 за липса на застраховка

181 лица, 97 превозни средства и 33 търговски обекта са проверени до обяд днес при специализираната полицейска акция на територията на Асеновградско. Това съобщиха от ОДМВР-Пловдив. За констатирани административни нарушения актове са съставени по Закона за българските лични документи – 3 броя, 8 по Закона за движение по пътищата и един по Кодекса за застраховането. Глобени с фиш са 18 водачи.

Предварителни проверки за продажба на нелегални тютюн и цигари са започнати във връзка с открити малки количества в частен адрес в село Болярци и в магазин в село Караджово.

Полицейска акция в Асеновградско, проверяват за безакцизни стоки, наркотици и битова престъпност

Както DCNEWS съобщи, екипи на РУ-Асеновград, пловдивския сектор „Специализирани полицейски сили“ и Зонално жандармерийско управление участват в спецакция на територията на Община Асеновград днес. Тя се провежда като част от мерките на пловдивската дирекция на МВР за цялостно обезпечаване на обществения ред и сигурност в областта. Целта на акцията е да се осъществи превенция и противодействие на битовата престъпност и да се предотвратят евентуални закононарушения с особено внимание към малките и отдалечени населени места.

В рамките на деня униформените ще работят на територията на Асеновград и Садово и селата Селци, Боянци, Болярци, Поповица и Караджово. Те ще следят за спазване на изискванията, свързани с българските лични документи и адресната регистрация, както и на разпоредбите в Закона за частната охранителна дейност и Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. Акцент имат и проверките за установяване на обявени за издирване лица и автомобили,  незаконното съхранение и разпространение на наркотици и акцизни стоки, престъпленията против горското и селското стопанство.

За подобряване на безопасността на движението и намаляване на пътния травматизъм е засилен и контролът над водачите за правоспособност, употреба на алкохол или упойващи вещества, техническа изправност на автомобилите и валидна застраховка „Гражданска отговорност“.

Подобни статии

Top